2 Ağustos 2008 Cumartesi

Vatan Sana Can Feda

Son zamanlarda ülkemizde meydana gelen durumların sonunda Vatansever bir Türk vatandaşı olarak sessiz kalmak yakışmazdı.
Neydi bu durumlar?
Ülkemizde her zaman oynanan oyunların devamıydı, bir konu bularak ülkede ikilik yaratmak insanlarımızı kutuplara bölerek istikrarsız yarınına umutsuz hatta birbirine ötekiler diyecek kadar kafası karışmış bir toplum yaratmak.
Bunun neticesi ne olur? Elbette 500 yıldır sömürgeci düzeni yöneten (medeni?) toplumların güçsüz düşen ve kendine sığınan uluslara yaptığı gibi demokrasi getirmek için dedelerimizn kanıyla koruduğu topraklara elini kolunu sallayarak girmek.
Geçmişinden ders almayan uluslar geleceklerini çizemezler. Tarih yazmamıştırki hiç bir ulus kendi ulusal özgürlüğünü başka ulusların himayesinde yaşasın.
Bunları düşünerek ders çıkartmayan kardeşçe bir arada omuz omuza güç birliği yapmak yerine sizler bizler demeye devam edersek bu yolun sonucu ülkemizi geri dönüşü zor duruma götürür. Bu yolun sonu zor diyorum imkansız demiyorum çünkü Türk ulusu her imkansız dendiğini bunu değiştirecek gücü kendinde bulmuş ve bizleri tarih sayfalarından silmeye kalkanlara en güzel cevabı hep vermiştir. En son tokadı istiklal savaşı mücadelemizde vermiştik. Mazlum ulusların kurtuluş mücadelerlerinede bir ışık olan büyük önder büyük komutan Mustafa Kemal ATATÜRK Türk ulusunu yılgınlıktan çıkatarak büyük bir mücadelenin kazanılmasında Tanrı'ın Türklere bir hediyesi olmuştur.
Neticesinde haritalar çizip ülkeler yönetmeye hevesli batılı devletlerin planlarını bozmuş ve hep özgür yaşamış Türk ulusunun özgür yaşamaya devam edeceğini bir kez daha göstermiştir.
İşte şimdi bizler çok değil 90 yıl kadar geriye dönüp bakarak Çanakkalede, Dumlupınarda, Sakaryada destanlar yazmış dedelerimizin bizlere ne bıraktığının iyi düşünelim!!! İlerde düşünmek için çok geç olur, sevr haritaları tekrar çizilip ortalıklarda dolaşırken herkesin sağ duyulu aklıselim olmasını ve bu ulusu tarih sayfaların silmek çabası içinde olanların ekmeğine yağ sürmememizi diliyorum.
Tanrı Türk'ü Korusun ve Yüceltsin.

Hiç yorum yok: